You are currently viewing Ispitne dane provedite u HUB-u!

Ispitne dane provedite u HUB-u!

Svjesni da stresniji dani dolaze, jer se ispiti bliže, želimo da vam budu olakšani i da ih u HUB-u provedete.

U paragrafu ispod, pročitaje, ali i poslušajte savjete koji će vam pomoći u lakšoj organizaciji učenja:

  1. Kada postanete HUB član/ica imite 24/7 pristup HUB-u. To zaista znači da u svako doba dana ili noći možete koristiti HUB. U ispitnim sedmicama se i mnoga jutra dočekaju. 
  2. Sada kada nema nastave, sami sebi rasporedite vrijeme. Tempo neka bude malo užurban, jer vremena za zabavu će itekako biti. Svako jutro “natjerajte” sebe da ustanete u 06:20 i da do 07:00 sati već budete u HUB-u. Uvijek tu prođe 30 minuta dok se smjestite, malo promahalate po Instagramu ili TikTok-u i “bacate” se na štrebanje. 
  3. Svakih 45 minuta napravite pauzu od po 10 minuta. Tu pauzu iskoristite da izvedete Lili u kratku šetnjicu, ili se jednostavno poigrate s njom. Vrijedno osoblje HUB tima će vam uvijek biti na usluzi, po mogućnosti i uzeti mobitel, ukoliko vam to ometa pažnju ili koncentraciju. 
  4. Nastavak učenja sigurno će biti lakši od samog početka. Stoga, sebi produžite vrijeme učenja na 55 minuta, pa napravite pauzu od 15 minuta. Uzmite malo svježeg zraka na našoj HUB terasi. 
  5. Vrijeme je došlo i za neku hranu. Neka ta hrana ne bude jaka i silna, jer koncentracija je na prvom mjestu. 
  6. Ponovite ove cikluse produžujući vrijeme učenja za svakih pet minuta i pauzu za po pet minuta. Iskoristite poslijepodnevnu dremku na HUB kauču, ili odlasku kući.
  7. Najveća greška je pretvoriti svoju sobu u radnu ili kafić, gdje je mjesto zabave, kreirati kao radni. Sami sebe lažete da možete stići sve i da ste skoncentrisani. Motivirani nikako niste.
  8. Probajte biti lider/ka među svojim kolegama/icama pa i njih nagovorite na iste korake. Učinkovitost je 100%.

Kada se budu približivali termini ispita, noćenje u HUB-u svakako je najbolja opcija, jer uštedite na vremenu, a pri tome knjiga je uvijek uz vas. 

Čekamo vas! Dajte cilj da za septembar ne ostane nijedan predmet iz ovog semestra. Ako se budete pridržavali naših uputa, u to ćete se i sami uvjeriti.