You are currently viewing HUBSA van granica BiH – Novi Sad

HUBSA van granica BiH – Novi Sad

HUBSA tim se nakon Beograda zaputio u Novi Sad. Toplu dobrodošlicu nam je priredila profesorica Jelena iz Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin”. Bolje smo se upoznali sa novosadskim srednjoškolcima/kama, te uvidjeli kako oni zamišljaju svoj idealni studentski grad. 

Predstavili smo HUBSA aktivnosti, te razgovarali s njima kako vide i zamišljaju svoj idealni studentski život. Vrlo produktivna i motivirajuća dva sata sa puno sadržajnih informacija, te se radujemo i nadamo novim budućim studentima/cama da budu dio sarajevskog života. 

HUB članice prezentovale su i svoje fakultete, Alma Muharemović, voditeljica HUBSA tima (PMF), te Merima i Dženita ispred Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svoja studentska iskustva podijelile su sa budućim studentima/cama, te ih ukratko upoznale sa studentskim životom koji ih očekuje. 

Nastavak druženja u Novom Sadu nastavili smo u OPENS – u, Omladinski savez udruženja. U izuzetno kreativnom i zabavnom okruženju predstavili smo HUBSA-u i pozvali sve da posjete Sarajevo i HUB. 

Ostatak dana smo proveli u obilasku prelijepih dijelova Novog Sada i prisjećali se mjesta koja smo obilazili tokom prve HUB ekskurzije, prije dvije godine.

Homework HUB projekat HUBSA realizuje u partnerstvu s Udruženjem za razvoj obrazovanja, nauke i inovacija, a uz finansijsku podršku Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajeva.