You are currently viewing HUBSA – HUB Student Affairs

HUBSA – HUB Student Affairs

Homework HUB s ponosom najavljuje da je započeo realizaciju projekta HUBSA – HUB Student Affairs, pilot-projekat promocije Sarajeva kao studentskog grada. 

Pilot-projekat HUBSA kroz svoje projektne faze će postaviti dobre temelje za strateško pozicioniranje Sarajeva kao studentskog grada i grada za mlade. Fokus su srednjoškolci/ke iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana. 

Kroz projektne aktivnosti, prikupljaju se relevantne i korisne informacije, poput zdrarvstvene zaštite, sigurnosne zaštite, administrativnih protokola ukoliko dolaze van BiH, o uslovima studiranja, školarine, upisnih materijala, te ostale korisne, a zanimljive informacije za društveni angažman. 

U vezi sa navedenim, projektni tim u narednom periodu obilazi srednje škole na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Albanije i Republike Kosovo. Kao konačni rezultat projekta prezentovat će se aplikacija koja će na jednom mjestu sadržavati sve potrebne informacije za buduće studente/ice koji budu dolazili u naš grad. 

Projekat je započeo prije 4 mjeseca, a prvi rezultati na terenu su već vidljivi. U narednim postovima više o tome. Cilj nam je da postanemo “desna ruka” svim univerzitetima u Kantonu Sarajevu i podignemo studentski standard na viši nivo. 

Homework HUB ovaj projekat realizuje u partnerstvu s Udruženjem za razvoj obrazovanja, nauke i inovacija, a uz finansijsku podršku Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajeva.