You are currently viewing HUBSA u posjeti Starom

HUBSA u posjeti Starom

HUBSA tim se ovaj put zaputila ka Mostaru, Šantićevoj inspiraciji i simbolu spajanja. 

U Mostarskoj gimnaziji proveli smo fantastično druženje i umrežavanje sa srednjoškolcima/kama. HUBSA je predstavljen i od strane HUB članova/ica u sastavu:

Alma Muharemović (PMF)

Safira Sušić (PMF)
Dženan Muharemović (ETF)

Soraja Brkan (PMF)

Amina Musić (PMF)

Nadir Mušija (IUS)

Saznali smo od mostarskih gimnazijalaca/ki šta očekuju od svojih budućih puteva karijera, a mi se nadamo da će njihovi putevi dovesti u Sarajevo. Sarajevo je predstavljen studentskim gradom i gradom koji poziva mlade ljude da ga ispune. 

HUBSA tim je u međuvremenu prikupio više informacija o stanovanju u Sarajevu, zdravstvenoj zaštiti, ali i o raznim smjerovima koje nude sarajevski univerziteti. 

Iskoristili smo lijepo vrijeme i obišli Kampus Univerziteta “Džemal Bijedić” te posjetili naše drvo, koje je zasađeno prošle godine u ime prijateljstva sa Unijom studenata/ica Univerziteta “Džemal Bijedić”. Proljeće je kada se mnogo toga rađa i razvija. 

Jedno je sigurno, ko god se odluči studirati u Sarajevu, zna da su mu vrata HUB-a otvorena za sva dodatna pitanja i svaki vid podrške! 

Homework HUB ovaj projekat realizuje u partnerstvu s Udruženjem za razvoj obrazovanja, nauke i inovacija, a uz finansijsku podršku Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajeva.