You are currently viewing HUBSA u posjeti KŠC-u Zenica

HUBSA u posjeti KŠC-u Zenica

Posjeta Katoličkom školskom centru u Zenici u sklopu HUBSA projekta ostavila je poseban pečat u razvoju našeg projekta. Vrijedni srednjoškolci/ke nesebično su razmjenili svoja razmišljanja i iskustva, kao i potencijalne prilike koje bi se mogle stvoriti za ugodan studentski život u Sarajevu.

HUB članica i studentica PMF-a UNSA na Odsjeku za fiziku, Emina Huko predstavila je svoj smjer i potencijalne mogućnosti tokom studiranja. U razgovoru sa srednjoškolcima/kama pokušala je da adekvatno odgovori na što veći broj postavljenih pitanja.

Ali, to nije sve. Nekoliko dana prije nego li smo se zaputili u Zenicu, pročitali smo vijest na jednom portalu da je upravo ova škola udomila psa Aksu, koja je pronašla svoj dom upravo u školskom dvorištu. Slijedom događaja, imali smo neopisivu želju da je posjetimo i dodijelimo poklon koji joj je Lili poslala.

Homework HUB ovaj projekat realizuje u partnerstvu s Udruženjem za razvoj obrazovanja, nauke i inovacija, a uz finansijsku podršku Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajeva.