Studentska povelja rodne ravnopravnosti na putu – Internacionalni univerzitet u Travniku

Homework HUB tim Gender istraživačkog centra već tri mjeseca radi na ostvarivanju saradnje sa predstavnicima/ama studenata/ica univerziteta koji su partneri #UNIGEM projekta koji koordinira TPO fondacija.

Podprojektat #STUDIGEM podržan od strane TPO fondacije, u svojoj prvoj fazi implementacije ima za cilj da predstavnike/ce studenata/ica participarajućih univerziteta #UNIGEMa upozna sa Planovima rodne ravnopravnosti, aktivnostima, ali i da se postave osnove za kreiranje studentskih Planova rodne ravnopravnosti.

Ovaj put tim je posjetio Internacionalni univerzitet u Travniku, gdje je održana radionica #uncounscious#bias i seksualno rodno zasnovanog nasilja. Predstavnica studenata/ica Internacionalnog univerziteta u Travniku potpisala je studentsku Povelju rodne ravnopravnosti.

Izuzetno produktivna diskusija, sa različitim mišljenjima, viđenjima, ali i razmjenom iskustava uvidjeli smo da trebamo kreirati ravnopravnije društvo, sa dosta informacija i promjenama koje želimo vidjeti na sebi, ali i društvu.