You are currently viewing JAVNO PRIZNANJE HOMEWORK HUB-U

JAVNO PRIZNANJE HOMEWORK HUB-U

Skupština Kantona Sarajevo donijela je Odluku o dodijeljivanju Javnog priznanja Kantona Sarajevo Homework HUB-u za kolektiv.

Večeras je u Narodnom pozorištu uručena Plaketa Homework HUB-u. Plaketu je primio direktor Homework HUB-a, Mirza Rastoder, koji se obratio prisutnima:

“Poštovani građani i građanke Sarajeva,

Jedno veliko hvala svima koji su nominovali Homework HUB, prvi univerzitetski HUB u Bosni i Hercegovini i regiji. Također, zahvaljujem se i donosiocima odluka koji su uvažili nominaciju za ovo priznanje.

Ovo je naše prvo javno PRIZNANJE i veoma sam ponosan. Ponosan, jer je na neki način prepoznat rad, trud i borba za uspjehom. Jer, ipak, uspjeh je ovdje uspjeti!

Ovo priznanje je pokaz i onima koji su prije 3 godine rekli da je bolje da ovo pretvorim u nargila bar, jer neće funckionisati kad je u pitanju obrazovanje i nauka, ovo priznanje neka bude pokazatelj i onima da se nismo okušali u tome da nas sunce tuđeg neba ogrije, već da svoje tražimo ovdje i razvijamo naše društvo, ovo PRIZNANJE neka bude pokazatelj vama, donosiocima i donositeljicama odluka, da više, još više, najviše obratite pažnju na nas, kako majka domovina ne bi plakala za svojijem čedom.

Priznanje poklanjam svim mladim ljudima, koji su postali dio HUB porodice, koji su postavili obrazovanje i nauku na prvo mjesto. Homework HUB je priča sarajevske mladosti, a PRIZNANJE će zasigurno biti dio ove priče.

Hvala!”

Za nauku! Za obrazovanje! Za mladost! Za Sarajevo!