You are currently viewing HUB predavanje XIII:Mentalno zdravlje studenata/ica i srednjoškolaca/ki

HUB predavanje XIII:Mentalno zdravlje studenata/ica i srednjoškolaca/ki

Jučer je u sali Miss Irby, u Homework HUB-u, održano predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog obrazovanja, pod nazivom: Mentalno zdravlje studenata/ica i srednjoškolaca/ki.

Predavanje je održao Bojan Šošić, dipl. psih, član stručnog odbora Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK “Feniks” iz Tuzle.Svi prisutni su aktivno učestvovali u diskusijama, dijelili svoja iskustva, a gospodin Šošić nas je upoznao sa trenutnim dešavanjima koje prijete narušavanja mentalnog zdravlja mladih.

Razgovarano je i aktuelnim trendovima, društvenim mrežama, ali i o serijama, koje kreiraju pogrešnu sliku u percepciji mladih ljudi. Zahvaljujemo se pu no gospodinu Bojanu Šošiću, koji je čak iz Tuzle došao u Homework HUB, kako bi sa studentima/cama podijelio svoje znanje, ali i dao odgovore na mnogo pitanja.

Ovo je prvo nizu predavanja o mentalnom zdravlju studenata/ica, koje je realizirano u koordinaciji Ureda za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu i Homework HUB-a. Kao što smo najavili i prije, Homework HUB će u narednom periodu organizovati još ovakvih predavanja, kako bismo na neki način aktuelizirali ovu temu i pomogli mladim ljudima.

Ured za podršku studentima – UPS