HUB predavanje XI: dr. sci. Una Suljić Fatić, na temu: Razvoj karijere u farmaciji

Danas je u sali Miss Irby održano predavanje sa dr. sci. Unom Suljić Fatić, na temu: Razvoj karijere u farmaciji.

Ponosni smo što smo ugostili mladu i uspješnu Unu, koja je postala prvom najmlađom doktoricom nauka iz oblasti famracije u Bosni i Hercegovini. Mnogo toga smo naučili od mlade i uspješne dr. sci. Une Suljić, a da je predavanje bilo produktivno i zanimljivo, govori činjenica da su svi zainteresirani ostali još sat vremena poslije predavanja kako bi prodiskutovali.

Dr. sci. Una Suljić Fatić svojim bogatim karijernim iskustvom, koje je stekla kao mlada osoba, mnogo životnih, ali i strukovnih savjeta je podijelila sa svima prisutnim. U jednom intervju, a isto je ponovila i u HUB-u, Una naglašava sljedeće: “Ono što je bitno jeste pomijeranje granica koje sam sama sebi nametnula. U ovakvoj državi se morate nametati znanjem, jer sve ostale titule mimo znanja brzo izblijede. Jedini benefit je u poslu jer vas ljudi prepoznaju i dobivate angažmane koje možda niste bili u prilici prije dobiti. Ali stojim iza gore rečenog da bez znanja i zaista vrijednog, truda i rada, titule su samo nepotrebni prefiksi.”

Dr. sci. Una Suljić Fatić pokrenula je i svoj startup “Mello – skincare” (@mello__skincare).

Predavanje je održano u koordinaciji sa “RemediasLab” platformom, čije su vlasnice Sumeja i Ema, studentice Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

@theremedieslab

SAFF – Studentska Asocijacija Farmaceutskog Fakulteta Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping