Homework HUB x Univerzitet u Banjaluci

Homework HUB u koordinaciji sa @tpofondacija, u sklopu projekta UNIGEM, realizuje podprojekat STUDIGEM o rodnoj ravnopravnosti medju studentskim tijelima. U sklopu projekta učestvuje osamnaest univerzitetkih partnera iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Homework HUB koordinira sa predstavnicima/ama studenata/ica partnerskih univerziteta s ciljem realizacije i promocije aktivnosti o rodnoj ravnopravnosti. 

Danas je održana radionica pod nazivom #GenderLivesMatter sa predstavnicima/ama fakultetskih asocijacija Univerziteta u Banja Luci, gdje je sa predsjednikom Studentskog parlamenta u Banja Luci potpisana Studentska povelja o rodnoj ravnopravnosti kao i Memorandum o saradnji. U sklopu radionice dotakli smo se sljedećih tema: Unconscious bias, Seksualno i rodno zasnovano nasilje, ali i dijelili priče iz iskustva i prakse. 

HUB članica, inženjerka, Amina Čobić podijelila je svoju priču o ulozi inženjerke kao i rezultate istraživanja koje je sprovela na svom Fakultetu. Više o ovome u narednim postovima.

Zahvaljujemo se puno predstavnicima studenata/ica UNBL, kao i Angelini Dulić na organizaciji, dobrodošlici i gostoprimstvu. Radujemo se novoj saradnji i zajedničkoj borbi za ljudska prava mladih ljudi.

 #growingequality