Homework HUB obilježio drugi rođendan humanitarnim kvizom sa Udruženjem “Ruku na srce”

U sali Miss Irby je obilježen Homework HUB-ov drugi rođendan humanitarim kvizom sa Udruženjem “Ruku na srce”. U kvizu općeg znanja, pored odlične zabave, druženja i znanja, mladi ljudi su direktnim učešćem na kvizu podržali akciju prikupljanja sredstava za školski pribor za djecu u socijalnoj potrebi. 

Svi oni koji nisu bili u prilici doći na kviz, a žele biti dio akcije, to mogu učiniti uplatom na transkacijski račun Udruženja “Ruku na srce”:

Donacije školskog pribora (sveske, olovke, bojice, pernice i sve što može obogatiti jednu školsku torbu) kao i školskih udžbenika možete predati u:
– prostorije Udruženja “Ruku na srce“ (Esada Pašalića 8, Dobrinja), svake subote od 10:00 do 12:00h,
– prostorije Homework HUB Sarajevo (Kolodvorska 12), svakoga radnog dana od 08:30h do 20:30h, a vikendom od 08:30h do 18:00h.

Novčane donacije možete uplatiti na broj žiro računa: 1990490056036171 (primalac: Udruženje „Ruku na srce“, adresa: Hakije Turajlića 33, svrha uplate: Za projekat “Opremimo djecu za školu”).

📞 Pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 korisnici mobilnog operatera BH Telecom mogu donirati 2,00 KM za ovaj projekat.

Homework HUB, prvi univerzitetski HUB u BiH, na simboličan način je proslavio drugu godišnjicu osnivanja. Pored stalnih aktivnosti koje Homework HUB realizuje, kao multifunkcionalno mjesto za učenje i rad za sve studente, srednjoškolce i freelancer-e, uvijek organizuje razne aktivnosti u vezi sa neformalnim obrazovanjem i dodatnim vještinama za studente, pa tako i humanitarne akcije u kojima su glavni heroji/ine upravo mladi ljudi.