09-04-2021

< mjesec dana

po osobi /
KM

150

WordPress web design and photoshop

Predavač

Amar Sijerčić

Kategorija

Kursevi

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Opšte informacije o kursu

O wordpressu

WordPress je najbolja blog i CMS platforma čija je glavna orijentacija estetika, web standardi i jednostavno korištenje. WordPress je besplatan i istovremeno će vam biti od neprocjenjive vrijednosti. Wordpress ima mnoge značajke, uključujući plug-in arhitekturu i predložak sustava. Wordpress se koristi na više od 13% od 1.000.000 najvećih web stranica, WordPress je najpopularniji CMS u upotrebi danas. Wordpress je prvi put objavljen 27. maja 2003. godine. Objavio ga je Matt Mullenweg. Od avgusta 2010, verzija 3.0 je preuzeta više od 12,5 milijuna puta.

Opis kursa

Ovaj kurs je koncipiran da osposobi polaznike da samostalno naprave svoj prvi web sajt koristeći se Wordpressom. Ovaj CMS je u današnje doba najpopularniji alat za izradu web stranica zato što ne zahtijeva predznanje u nekom od programskih jezika poput HTML-a da bi se izradio potpuno. funkcionalan web sajt. Pored Wordpressa, kurs se sastoji i od dijela Photoshopa. U ovom dijelu polaznici uče da obrađuju fotografije, te da je prilagode web okruženju. Za sve one koji žele da nauče da uređuju fotografije i prilagođavanje fotografija ekranu i štampi, ovo je odličan početak. Budući da je Photoshop. jedan od osnovnih alata web dizajnera, a također je namijenjen za sve one koji se namjeravaju baviti grafičkim ili web dizajnom. U ovom kursu, učesnici će naučiti kako pravilno da planiraju razvoj web stranice, kao i kako da naprave neke jednostavne primjere. Nakon završenog kursa posjedovaće sve potrebno znanje koje će im omogućiti da dalje samostalno ili kroz druge programe nadograđuju stečeno znanje o razvoju web stranica. Kurs je namijenjen početnicima, i uvešće ih na jednostavan i lagan način u svijet web stranica, od čega su one sačinjene i na kraju kao glavni cilj će imati da oni naprave jednu svoju. Kroz cjelokupan razvoj Wordpress stranice primjetićemo da se neki dijelovi mogu uređivati HTMLom I PHP-om te ćemo napraviti uvod u ove programske jezike tek toliko da polaznici budu u stanju napraviti neke složenije promjene na sajtu.

Očekivanja i ciljevi

Cilj kursa je da osposobi polaznike da mogu samostalno napraviti web sajt od početka do kraja, te da budu u mogućnosti nadograditi svoje znanje kroz druge programe koji imaju veze sa razvojem web sajtova.

Neophodni materijali/oprema

Kurs je praktične prirode. Učesnici na raspolaganju imaju korištenje laptopa u prostorijama Homework HUB-a, a također mogu ponijeti i laptop sa sobom na kojem će prethodno instalirati adobe photoshop CS5 ili CS6. Bilo bi poželjno da imate neki program za obradu koda poput Notepad ++ ili Dreamviewer CS5 ili CS6

Link za prijavu

https://forms.gle/UHVvNsmfw8hYpwsd8

Glavni predavači

Amar Sijerčić se već duži niz godina bavi dizajnom kako za štampane medije, tako i za web. Zadnje tri godine radi u kompaniji Authority Partners kao UX/UI dizajner, gdje najviše radi na razvoju enterprise aplikacija u raznim poljima...

Cijena : 150 KM

Maksimalno polaznika : 10

Težina : Beginner

Lokacija : Sarajevo

Imate pitanje?