UX/UI Design – from Zero to Hero

Predavač

Amar Sijerčić

Kategorija

Kursevi

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Opšte informacije o kursu:

O UX/UI dizajnu

Na internetu se danas nalazi preko 2 miliona aplikacija i taj broj svakodnevno raste. Najbolji uspjeh imaju aplikacije koje su dobro dizajnirane u smislu da su lake za koristiti i vizuelno privlačne. Iz tog razloga je bitno da Vaša aplikacija bude logički smislena i lijepa, kako bi joj se korisnici stalno vraćali.

Opis kursa

Na kursu će se govoriti o alatima koji se koriste u istraživanju i planiranju dizajna aplikacije, načinima testiranja dizajna, ali i o nekim aksiomima i nepisanim pravilima, odnosno iskustvima iz industrije i pozitivnoj praksi. Naučit ćemo šta je User Experience a šta User Interface, koje su razlike i zašto su dio iste oblasti. Nakon toga ćemo pojedinačno obraditi oba ova pojma i pričati o tehnikama i alatima koji se koriste za jedan, odnosno drugi.

Alati koje ćemo koristiti: • Adobe Photoshop • Adobe Illustrator • Adobe XD

Neophodni materijali/oprema:

Kurs je praktične prirode. Učesnici na raspolaganju imaju korištenje laptopa u prostorijama Homework HUB-a, a također mogu ponijeti i laptop sa sobom.

Link za prijavu: 

https://forms.gle/wyHk3Xy4UnPxLDHz5

Glavni predavači

Amar Sijerčić se već duži niz godina bavi dizajnom kako za štampane medije, tako i za web. Zadnje tri godine radi u kompaniji Authority Partners kao UX/UI dizajner, gdje najviše radi na razvoju enterprise aplikacija u raznim poljima...

Cijena : 150 KM

Maksimalno polaznika : 10

Težina : Beginner

Lokacija : Sarajevo

Imate pitanje?