EU grantovi – kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor

Predavač

mr. sc. Boško Nektarijević, MBA

Kategorija

Kursevi

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Dvodnevna interaktivna radionica

EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor 

Učesnici će se upoznati sa širokim mogućnostima bespovratnog finansiranja iz različitih EU fondova uključujući nove EU programe - Horizon Europe i IPA III fond. Novi EU grantovi su izuzetna prilika za BH male, srednje i velike privatne i javne firme, nevladine organizacije, univerzitete i javni sektor uključujući organe javne uprave na svim nivoima.

Na radionici će biti predstavljeni trenutno otvoreni i predstojeći pozivi iz upravo započetog ciklusa EU finansiranja 2021-2027, koji je do sada najveći u istoriji EU i zapadnoga Balkana. Fokus će biti na konkursima za BH i “EU paket” za Zapadni Balkan koji je usvojen. Trening omogućava praktičan rad učesnicima da sa svojim projektnim inicijativama savladaju način pripreme uspješnog projektnog prijedloga i da analiziraju primjere uspješnih EU projektnih prijedloga.

Također će biti predstavljene i različite mogućnosti pronalaženja partnera i saradnje kroz partnerski odnos sa stranim nosiocima projekata što je posebno važno onima koji tek ulaze u EU projekte i nemaju kapaciteta da budu nosioci velikih projekta. Ovakvi partnerski odnosi omogućavaju manjim firmama i organizacijama da ponude svoje usluge i kapacitete vodećim evropskim konzorcijima koji provode multimilionske EU projekte.

Kroz interaktivan rad i networking u maloj grupi, učesnici će imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o svojim konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani.

Praktična uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga. Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača.

Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o EU grantovima. Vratit ćete se u svoje firme i organizacije sa novim saznanjima o EU, IPA3, Cross Border, Horizon Europe i EIC Accelerator, te napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA

Radionica je namijenjena vlasnicima i menadžerima malih, srednjih i velikih privatnih i javnih firmi, mikro firmi, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i svima koji žele naučiti više o mogućnostima bespovratnog finansiranja iz EU fondova.

METODOLOGIJA RADA

Radionica je osmišljena kao potpuno interaktivna te dizajnirana na način da svaki učesnik može iznijeti konkretan problem i dobiti prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju. Tematika seminara je kombinacija teorije i prakse kroz niz praktičnih primjera i vježbi.

Po završetku seminara učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

EARLY BIRD CIJENA: 500KM (za prijave do 20. septembra 2021.)

Prijave za kurs kroz Google forms link

Tagovi :

Glavni predavači

Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na „Solvay Brussels School of Economics and Management“, Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard...

Cijena : 550 KM

Maksimalno polaznika : 10

Težina : Beginner

Lokacija : Sarajevo

Imate pitanje?